Pałeczki na słodko - ostro
Bardzo często przygotowuje pałeczki na słodko - ostro. Czasami przygotowuje je na szybko innym razem w wersji ekskluzywnej.
Składniki:
Wykonanie:
Składniki:
- pałeczki kurczaka - ilość według uznania
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka słodko-ostrego sosu chili
Wykonanie:
- W misce wymieszać wszystkie składniki na marynatę.
- Dodać pałeczki kurczaka. Dobrze wymieszać, aby marynata pokryła wszystkie pałeczki.
- Odstawić pałeczki do lodówki na całą noc.
- Następnego dnia pałeczki wyłożyć na blachę (najlepiej wyłożoną folią aluminiową) i włożyć do piekarnika.
- Piec w 150 C przez około 1 godzinę, lub do momentu upieczenia pałeczek. Ja w połowie pieczenia obracam pałeczki tak, aby były ładnie zarumienione ze wszystkich stron.
- Podawać z ryżem oraz pikantną sałatką z zielonej papai lub pikantną sałatką z zielonego ogórka.
Komentarze
Prześlij komentarz