Błyskawiczna zupa pomidorowa
Jeśli przygotowujesz zupę pomidorową z torebki to mam świetną propozycję dla Ciebie, ale także dla innych osób które, chcą ugotować coś na szybko.
Składniki:
Składniki:
- 2 puszki pomidorów
- 1 mała cebula, drobno posiekana
- 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 dl wody
- 1 dl bulionu mięsnego
- tymianek
- bazylia
- sól i pieprz
- Zacznij od wstawienia wody na ugotowanie jajek i/lub makaronu jeśli używasz ich jako dodatku do zupy.
- W garnku którym przygotujesz zupę, rozgrzej oliwę, podsmaż cebulę i czosnek przez 1 minutę. Dodaj przecier pomidorowy i smaż jeszcze minutę.
- Dodaj wodę i bulion.
- Pomidory z puszki zblenduj w innym garnku/misce na pure.
- Dodaj pomidory do garnka i po zagotowaniu, gotuj przez 5 minut.
- Do smaku dodaj pieprz, sól, bazylie i tymianek.
Komentarze
Prześlij komentarz