Bez pszenicy
Od dłuższego czasu w kuchni nie korzystam z mąki pszennej, którą zamieniłam na inne rodzaje mąki.
Bardzo chętnie wykorzystuję
Moja kuchnia to posiłki w miarę proste do wykonania, najczęściej nie wymagające długiego przygotowania. Gotowanie to przyjemność a nie tortura, dlatego ma być szybko, smacznie i różnorodnie.
Poniżej prezentuje spis dań przygotowanych bez pszenicy.
Ciasta
Ciasto z jabłkami
Ciasto czekoladowe
Pieczywo
Bułki orkiszowo - owsiane
Chleb orkiszowy z słonecznikiem
Domowe hamburgery
Słodkie desery
Bananowe placuszki
Fastelavnboller
Gofry jęczmienno - orkiszowe
Lapper
Inne
Pai
Placki ziemniaczano - dyniowe
Bardzo chętnie wykorzystuję
- mąkę orkiszową, to z niej najczęściej powstają wszystkie wypieki słodkie jaki i pieczywo
- mąki jęczmiennej, wykorzystywana jako dodatek do pieczywa, jak i świetnie sprawdza się do przygotowania naleśników czy gofrów,
- mąki żytniej,
- mąki owsianej,
- mąki jaglanej,
- mąki gryczanej,
- mąki migdałowej
- mąki konopnej
- mąki kokosowej
Moja kuchnia to posiłki w miarę proste do wykonania, najczęściej nie wymagające długiego przygotowania. Gotowanie to przyjemność a nie tortura, dlatego ma być szybko, smacznie i różnorodnie.
Poniżej prezentuje spis dań przygotowanych bez pszenicy.
Ciasta
Ciasto z jabłkami
Ciasto czekoladowe
Pieczywo
Bułki orkiszowo - owsiane
Chleb orkiszowy z słonecznikiem
Domowe hamburgery
Słodkie desery
Bananowe placuszki
Fastelavnboller
Gofry jęczmienno - orkiszowe
Lapper
Inne
Pai
Placki ziemniaczano - dyniowe