środa, 1 lutego 2017

Pasztet z selera i batatów z pomidorami i nutą imbiru

Pasztety warzywne gościły już na moim stole wcześniej. Najbardziej popularnym był pasztet z cukinii z dodatkiem curry. Niestety nie został ciepło przyjęty przez najmłodszych członków rodzinny. Dlatego postanowiłam poszukać dalej. Osobiście uważam pasztety warzywne za doskonałą przekąskę zarówno jako główny składnik lunchu czy kolacji. Mogą też występować jako danie główne podane z dodatkami. W książce Marka Zaręby Jaglany detoks...kolejny krok znajdziemy całkiem posty jednak trochę czasochłonny i pracochłonny przepis na przepyszny pasztet z selera i słodkich batatów przyprawionych dobrze skomponowaną mieszanką ziołową. Poświęcając trochę wolnego czasu możemy przygotować świetny posiłek na bardziej zapracowane dni. Zresztą zobaczcie sami.



Jeśli jesteście zainteresowani wykonaniem wyżej prezentowanego pasztetu z selera i batatów odsyłam do książki Jaglany detoks...kolejny krok strona 240 ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz