piątek, 4 września 2015

Tagliatelle z bakłażanem

Przepis w ramach kolejnego eksperymentu z wykorzystaniem bakłażana.

 



Składniki:
  1. opakowanie makaronu tagliatelle
  2. 2 pomidory
  3. 1/2 bakłażana
  4. 4 łyżki pokrojonego suszonego pomidora w oleju
  5. 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  6. szczypta tymianku
  7. sól i pieprz
Wykonanie:
  1. Połówkę bakłażana pokrój w dość drobną kostkę, posól i odstaw na około 20 minut, aby warzywo puściło nieco soku.
  2. W tym czasie pomidory pokrój w kostkę i ugotuj makaron al dente,
  3. Osącz pokrojone kostki bakłażana na papierowych ręcznikach, a następnie przesmaż je na rozgrzanym oleju, razem z tymiankiem. Pod koniec smażenia dodaj pomidory.
  4. Znów krótko przesmaż razem, a następnie połącz z gorącym makaronem.
  5. Posyp miętą.


      Warzywa psiankowate 2015

    1 komentarz:

    1. Proste i na pewno pyszne. Zapraszam do dodania przepisu do akcji Warzywa psiankowate 2015 :) Jutro już ostatni dzień.

      OdpowiedzUsuń