Pudding waniliowy

Jak truskawki to musi być pudding waniliowy. Moje dzieciaki uwielbiają ten deser, dlatego postanowiłam podzielić się z Wami nim ponownie w akcji Milion Smaków Truskawek.

Składniki:
  1. 500 ml mleka
  2. 3 łyżki mąki kukurydzianej
  3. 1 żółtko jajka
  4. 2 łyżki cukru
  5. 3 łyżeczki cukru waniliowego
Wykonanie:
  1. Melko razem z mąką kukurydzianą wlej do garnka.
  2. Zagotuj mleko cały czas mieszając. Mleko będzie gęstnieć, pod koniec gotowania powinno mieć konsystencję rzadkiego budyniu.
  3. Gotuj mleko przez kilka minut, w ten sposób usuniesz smak mąki kukurydzianej z deseru.
  4. Zdejmij garnek z ognia.
  5. Ubij żółtko z cukrem i cukrem waniliowym w misce, a następnie dodaj do mleka.
  6. Wymieszaj wszystkie składniki dobrze razem.
  7. Rozdziel deser do salaterek. Ostudź przed podaniem.
  8. Przed podaniem ozdób świeżymi truskawkami.


Milion Smaków Truskawek - edycja czwarta

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty