środa, 13 stycznia 2016

Surówka z pory, jajek i kukurydzy

Od dłuższego czasu miałam ochotę na surówkę z pory. W internecie możemy znaleźć wiele różnych przepisów, ja jednak postanowiłam przygotować taką jaką pamiętam z czasów dzieciństwa, kiedy mama przygotowywała ją od czasu do czasu.




Składniki:
  1.  1 por - tylko biała część, pokrojona na talarki
  2.  4 - 5 jajek, ugotowanych i pokrojonych
  3. 1 mała puszka kukurydzy
  4. trochę soli i pieprzu
  5. majonez
Wykonanie:
  1. Por pokrojony w talarki przełożyć do miski. Posypać odrobiną soli i odłożyć na chwilę, aby zmiękł. Płyn odlać.
  2. Do pory dodać jajko, kukurydzę. Wszystko wymieszać z majonezem.
  3. Poprawić do smaku pieprzem i solą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz