Kotlety z kaszy kuskus z serem feta
Ostatnio wróciła mi wena twórcza do eksperymentów kulinarnych. Postanowiłam wypróbować kilka przepisów z wykorzystaniem kaszy kuskus. Kotlety z kaszy kuskus to improwizacja własna na podstawie kilku przepisów z internetu.
Składniki:
Składniki:
- 75 g kaszy kuskus, przed ugotowaniem
- 2 jajka
- 3 łyżki suszonych pomidorów z oliwy, bez oliwy
- 1 garść szpinaku, drobno posiekanego
- 100 g sera feta, w kostce
- przyprawa curry oraz wegeta w proszku
- Do miski wsypać odmierzoną ilość kaszy kuskus i zalać wrzącą wodą 1 cm ponad kaszę. Do kaszy dodać przyprawę curry oraz trochę przyprawy typu wegeta. Wymieszać. Pozostawić kaszę do wystudzenia.
- Następnie dodać szpinak, pomidory, ser feta oraz jajka. Wszystko razem dobrze wymieszać.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi robimy małe kotlety i układamy je na blasze. Pieczemy w 190 stopniach przez około 15-25 minut.
Wyglądają fajnie. Koniecznie muszę wypróbować ten przepis ;-)
OdpowiedzUsuńWyglądają fajnie. Koniecznie muszę wypróbować ten przepis ;-)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na obiad. Muszą być bardzo smaczne <3 :)
OdpowiedzUsuńwww.missplanner.pl
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuń