środa, 1 kwietnia 2015

Menu na kwiecień

Przygotowywanie obiadów według przepisów kuchni tajskiej było strzałem w dziesiątkę.
W tym miesiącu na pewno przygotuję kilka tajskich obiadów.

Tydzień 14

W Norwegii celebrowanie Wielkanocy zaczyna się już w Wielki Czwartek. Od czwartku mamy już wolne, więc korzystając z okazji na pewno spotkamy się z znajomymi, którzy zdecydowali się pozostać na Wielkanoc tutaj.

1.  Pałeczki na słodko - ostro
2. Łazanki, dodatkowo ciasto czekoladowe
3. Kotleciki ziemniaczano - rybne
4. Zrazy wieprzowe z karkówki, kluski śląskie, czerwona kapusta
5. Pieczeń z szynki, czerwona kapusta, ziemniaki z sosem z pieczeni, sernik, ciasto czekoladowe

Tydzień 15
 
6. Pałeczki kurczaka, surówka z kiszonej kapusty,
7. Kuchnia tajska
8. Zupa buraczkowa

Tydzień 16

13. Kopytka ziemniaczane
14. Kukurydziane placuszki
15. Zupa koperkowa z kluseczkami

Tydzień 17

20. Kuchnia tajska

Tydzień 18

27. Kuchnia tajska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz