sobota, 25 kwietnia 2015

Marchewka na ostro

W ramach Marchewkowego zawrotu głowy przedstawiam Wam kolejny przepis na marchewkowy dodatek do dań. Tym razem marchewka na ostro.




Składniki:
  1. 350 g marchewki
  2. 2 dl oliwy z oliwek
  3. 2 łyżki startego świeżego imbiru
  4. 1 papryczka chilli, pokrojona w cienkie talarki, oczyszczona z nasion
  5. 3 ząbki czosnku
Wykonanie:
  1. Marchewkę oczyść i pokrój na cienkie słupki lub talarki. Resztę składników trzymaj pod ręką.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę. 
  3. Dodaj marchewkę.
  4. Podsmaż chwilę marchewkę (krótko, jeśli preferujesz surowe warzywa, dłużej jeśli wolisz bardziej miękkie). Pod koniec smażenia, dodaj pozostałe składniki, smaż chwilę, aby marchewka nabrała aromatu dodatków.






Marchewkowy zawrót głowy

1 komentarz: