Marchewka na ostro
W ramach Marchewkowego zawrotu głowy przedstawiam Wam kolejny przepis na marchewkowy dodatek do dań. Tym razem marchewka na ostro.
Składniki:
Składniki:
- 350 g marchewki
- 2 dl oliwy z oliwek
- 2 łyżki startego świeżego imbiru
- 1 papryczka chilli, pokrojona w cienkie talarki, oczyszczona z nasion
- 3 ząbki czosnku
- Marchewkę oczyść i pokrój na cienkie słupki lub talarki. Resztę składników trzymaj pod ręką.
- Na patelni rozgrzej oliwę.
- Dodaj marchewkę.
- Podsmaż chwilę marchewkę (krótko, jeśli preferujesz surowe warzywa, dłużej jeśli wolisz bardziej miękkie). Pod koniec smażenia, dodaj pozostałe składniki, smaż chwilę, aby marchewka nabrała aromatu dodatków.

piekielnie rozgrzewająca :D
OdpowiedzUsuń