Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami
Przepis na kolejny weekendowy wypiek. Większy-mniejszy zażyczył sobie ciasto czekoladowe bez polewy.
Składniki:
Składniki:
- 350 g mąki pszennej
- 250 g margaryny
- 150 g cukru
- 4 jajka
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- duża puszka brzoskwiń w syropie
- Cukier utrzyj z margaryną.
- Następnie dodawaj po jednym jajku, ucierając dobrze masę.
- Mąkę wymieszaj z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodaj do masy.
- Wszystko dobrze utrzyj na jednolitą masę.
- Brzoskwinie odcedź z syropu. Część brzoskwiń pokrój w paski, pozostałe w grubą kostkę.
- Brzoskwinie pokrojone w kostkę, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj.
- Blachę o wymiarach 30x40 cm wyłóż papierem do pieczenia.
- Przełóż masę. Pozostałe brzoskwinie ułóż na wierzchu ciasta.
- Ciasto pieczemy na środkowym poziomie piekarnia w temperaturze 180C przez około 50-60 minut.

Komentarze
Prześlij komentarz