środa, 8 października 2014

Avocado na ostro

Dzisiaj przepis na avocado na ostro. Uwielbiamy avocado, które bardzo często wykorzystuje zamiast masła na kanapki. Dodatkowo jesteśmy zwolennikami dość ostrej kuchni, kochamy małą papryczkę chili, która stanowi doskonały dodatek do niektórych potraw. Dwie miłości połączone w jedno danie.



Składniki:
1. 1 – 2 avocado, pokrojone w grubą kostkę
2. 1 pomidor, pokrojony w kostkę
3. 1 mała papryczka chili, oczyszczona z nasion, pokrojona w cienkie paski
4. 1 mała szalotka, pokrojona w drobną kostkę
5. sól i czarny pieprz do smaku
6. sok z 1/2 cytryny

Sposób wykonania:
1. avocado, pomidora i szalotkę włóż do miski w której zamierzasz ją podać
2. w moździerzu (lub w małej miseczce) wymieszaj sok z cytryny i papryczkę chili, trochę ugnieć
3. wlej sok do sałatki
4. dopraw solą i pieprzem do smaku



 Czas na awokado

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz