Gulasz jarzynowy
Lubie takie obiady, szybkie, proste i zdrowe. Dodatkowo można użyć wszystkich dostępnych warzyw i samemu stworzyć swój własny gulasz jarzynowy.
Składniki:
Składniki:
- 200 g marchewki
- 100 g selera
- 100 g zielonej fasolki szparagowej
- 2 małe cebule
- 150 g pieczarek
- 200 g ziemniaków
- 20 g masła lub margaryny
- kostka bulionu jarzynowego
- estragon, bazylia, papryka mielona
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę.
- Pieczarki pokroić w plasterki.
- W garnku (3L) roztopić masło/margarynę i dodać posiekaną cebulę, a po chwili dodać pieczarki i wszystko razem podsmażyć.
- Gdy pieczarki zmiękną dodać pozostałe warzywa i kostkę bulionu jarzynowego rozpuszczonego w szklance wody z dodatkiem estragonu, bazylii i papryki.
- Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić do smaku solą.
Komentarze
Prześlij komentarz