Mus jabłkowy
Pyszny mus jabłkowy, idealny jako dietetyczny deser dla młodszych i starszych smakoszy.
Składniki:
* przepis pochodzi z książki Gertrud Reiger: 365 potraw - szybko, smacznie, zdrowo
Składniki:
- 500 g winnych jabłek
- cytryna
- kawałek laski cynamonu
- 3 goździki
- 2 łyżki miodu lub cukru
- Jabłka umyć, obrać i pokroić w ćwiartki.
- Gotować do miękkości w szklance wody z przyprawami i sokiem cytrynowym.
- Przetrzeć przez sito.
* przepis pochodzi z książki Gertrud Reiger: 365 potraw - szybko, smacznie, zdrowo
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńmmmm jaki aromatyczny :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczny, ja planuje włożyć ten mus w słoiki. Zobaczymy jak będzie się przechowywał.
OdpowiedzUsuń