poniedziałek, 15 grudnia 2014

Poncz pomarańczowy


Pomarańczowy wariant ponczu bezalkoholowego.

Poncz ten możemy przygotować wcześniej i podgrzać przed samym podaniem.





Składniki:

  1. 5 dl soku pomarańczowego z miąższem
  2. 3 dl soku jabłkowego
  3. 2 pomarańcze (obrane i podzielone na małe cząstki)
  4. 3 łyżki miodu
  5. 1 laska cynamonu
  6. 1/2 łyżeczki kardamonu
  7. 2 łyżeczki świeżo startego imbiru



Wykonanie:

  1. Wymieszać w garnku sok pomarańczowy i jabłkowy, dodać plasterki pomarańczy, miód, kardamon, cynamon i imbir.
  2. Delikatnie podgrzać do temperatury gotowania a następnie  utrzymać ciepły przez około 10 minut.
  3. Wyjąć plasterki pomarańczy i przyprawy.
  4. Podawać ciepły.


Rozgrzej się na jesień

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz