sobota, 15 sierpnia 2015

Kasza jaglana na azjatycką nutę

Pomieszanie z poplątaniem to propozycja dzisiejszego dnia.  Kasza jaglana z warzywami doprawiona dwoma sosami sojowymi. Proste i smaczne.




Składniki dla 1-2 osób:
  1. 1/2 - 1 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  2. 1 - 2 pieczarki, pokrojone w paski
  3. 1 długa papryka chili, pokrojona w plasterki (kroje razem z pestkami)
  4. 2 małe kukurydze z puszki, 
  5. 1 marchewka, pokrojona w cienkie spółki
  6. 2 ząbki czosnku, drobno poszatkowane
  7. 2 garści drobno poszatkowanej kapusty
  8. 2 - 3 różyczki kalafiora, podzielonego na małe części
  9. 1/4 średniej cebuli, pokrojonej w piórka
  10. 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  11. 2 łyżki ciemnego słodkiego sosu sojowego
  12. 2 łyżki oleju
Wykonanie:
  1. Olej rozgrzać na głębokiej patelni. 
  2. Dodać wszystkie warzywa i chwilę podsmażyć. Nie za długo, warzywa powinny być delikatnie twarde.
  3. Dodać kaszę jaglaną, wymieszać dobrze z warzywami.
  4. Dodać sosy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz