Kasza jaglana na azjatycką nutę
Pomieszanie z poplątaniem to propozycja dzisiejszego dnia. Kasza jaglana z warzywami doprawiona dwoma sosami sojowymi. Proste i smaczne.
Składniki dla 1-2 osób:
Składniki dla 1-2 osób:
- 1/2 - 1 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 - 2 pieczarki, pokrojone w paski
- 1 długa papryka chili, pokrojona w plasterki (kroje razem z pestkami)
- 2 małe kukurydze z puszki,
- 1 marchewka, pokrojona w cienkie spółki
- 2 ząbki czosnku, drobno poszatkowane
- 2 garści drobno poszatkowanej kapusty
- 2 - 3 różyczki kalafiora, podzielonego na małe części
- 1/4 średniej cebuli, pokrojonej w piórka
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki ciemnego słodkiego sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- Olej rozgrzać na głębokiej patelni.
- Dodać wszystkie warzywa i chwilę podsmażyć. Nie za długo, warzywa powinny być delikatnie twarde.
- Dodać kaszę jaglaną, wymieszać dobrze z warzywami.
- Dodać sosy.
Komentarze
Prześlij komentarz