Noodle Wok II
Uwielbiam Noodle Wok. Proste, szybkie i sycące danie, które można przygotować na wiele sposobów.
Składniki:
Składniki:
- makaron ryżowy, ugotowany według przepisu na opakowaniu, wedle uznania
- 1 marchewka, pokrojona w cienkie słupki
- trochę kapusty poszatkowanej drobno
- 2 małe kukurydze z puszki, pokrojone w ćwiartki
- 2 -3 różyczki brokuła, drobno podzielone
- 2 - 3 różyczki kalafiora, drobno podzielone
- 1/2 długiej papryki, pokrojonej w paski
- 2 ząbki czosnku, rozmiażdżone
- 1 jajko
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- Na głębokiej patelni rozgrzać olej.
- Dodać warzywa, chwilę intensywnie podsmażyć. *nie wrzucam warzyw według określonej kolejności np. kalafior, potem marchewka a na koniec kapusta i czosnek, smażę wszystko razem*
- Gdy warzywa będą chrupie tzn. odrobinę miękkie ale nie usmażone, dodaję ugotowany makaron i wszystko dobrze mieszam. *staram się dobrze wymieszać warzywa z makaronem*
- Dodaje sos sojowy oraz wbijam jajko. Ponownie mieszam i smażę chwilę, aż jajko się zetnie.
Komentarze
Prześlij komentarz