piątek, 15 kwietnia 2016

Ciasto z jabłkami i cynamonem

Kolejne ciasto w ramach słodkich wypieków. Tym razem prezentuje przepyszne ciasto z jabłkami. Ekstremalnie łatwe w przygotowaniu a na dodatek bardzo smaczne.




Składniki:
  1.  150 g miękkiego masła
  2. 150 g cukru
  3. 150 g mąki pszennej
  4. 4 jajka
  5. 1 łyżka proszku do pieczenia
  6. cynamon 
  7. gruby cukier
  8. 2 jabłka, obrane i pokrojone w plasterki

Wykonanie:
  1. Ubij masło z cukrem na puszysty krem.
  2. Dodaj jajka, pojedynczo ubijając między dodaniem kolejnego.
  3. Dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę.
  4. Przełóż ciasto do tortownicy około 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia na spodzie.
  5. Na cieście ułóż jabłka. Posyp cynamonem i grubym cukrem na wierzchu.
  6. Piecz ciasto na środkowym poziomie piekarnika w temperaturze 175°C przez około 30 minut.

Moi chłopcy doszli do wniosku, że ciasto będzie pyszne z lodami i bitą śmietaną.



Wiosenne słodkości 2016

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz