Wzmacniająca zupa warzywna
Zupa warzywna na bazie bulionu drobiowego z pęczakiem, której zdaniem jest pobudzenie pracy naszego systemu immunologicznego. Zupę przygotowujemy na bazie bulionu drobiowego.
Składniki:
Składniki:
- 3 litry bulionu drobiowego
- 400 - 500 g mięsa ugotowanego w bulionie podzielonego na duże kawałki
- 1 - 2 łyżki masła
- 4 ząbki posiekanego czosnku
- 8 pieczarek, umytych i pokrojonych w ósemki
- 5 małych marchewek, obranych i pokrojonych w słupki
- 1 mały seler, pokrojony w słupki
- 1 mała brokuła, podzielona w małe różyczki
- 1 mały por, pokrojony w talarki
- 1 posiekana papryczka chili, jeśli lubisz bardziej ostre smaki
- 150 - 200 g ugotowanego pęczaku, lub brązowego ryżu dla osób na diecie bezglutenowej
- świeże zioła
- Na dużej patelni roztop masło.
- Dodaj czosnek i pieczarki, marchewkę i brokuł oraz por. Smaż wszystko razem, aż warzywa będą prawie miękkie. W razie potrzeby dodaj masła.
- Podsmażone warzywa dodaj do bulionu warzywnego.
- Dodaj ugotowany pęczak.
- Gotuj zupę przez około 15 minut w celu wymieszania smaków.
- Na chwilę przed końcem gotowania dodaj mięso.
- Przed podaniem posyp świeżymi ziołami.
Komentarze
Prześlij komentarz