wtorek, 5 kwietnia 2016

Wzmacniająca zupa warzywna

Zupa warzywna na bazie bulionu drobiowego z pęczakiem, której zdaniem jest pobudzenie pracy naszego systemu immunologicznego. Zupę przygotowujemy na bazie bulionu drobiowego.



Składniki:
  1.  3 litry bulionu drobiowego
  2. 400 - 500 g mięsa ugotowanego w bulionie podzielonego na duże kawałki
  3. 1 - 2 łyżki masła
  4. 4 ząbki posiekanego czosnku
  5. 8 pieczarek, umytych i pokrojonych w ósemki
  6. 5 małych marchewek, obranych i pokrojonych w słupki
  7. 1 mały seler, pokrojony w słupki
  8. 1 mała brokuła, podzielona w małe różyczki
  9. 1 mały por, pokrojony w talarki
  10. 1 posiekana papryczka chili, jeśli lubisz bardziej ostre smaki
  11. 150 - 200 g ugotowanego pęczaku, lub brązowego ryżu dla osób na diecie bezglutenowej
  12. świeże zioła
Wykonanie:
  1.  Na dużej patelni roztop masło.
  2. Dodaj czosnek i pieczarki, marchewkę i brokuł oraz por. Smaż wszystko razem, aż warzywa będą prawie miękkie. W razie potrzeby dodaj masła.
  3. Podsmażone warzywa dodaj do bulionu warzywnego.
  4. Dodaj ugotowany pęczak.
  5. Gotuj zupę przez około 15 minut w celu wymieszania smaków.
  6. Na chwilę przed końcem gotowania dodaj mięso.
  7. Przed podaniem posyp świeżymi ziołami.  


Na przednówku na wzmocnienie Na przednówku na wzmocnienie Na przednówku - na wzmocnienie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz