wtorek, 20 stycznia 2015

Pomarańcze z kremem twarożkowym

Szybki w przygotowaniu, oryginalny pomarańczowo - mleczny deser.




Składniki:
  1. 2 pomarańcze
  2. 250 g twarogu
  3. 3 łyżki mleka
  4. 2 łyżeczki miodu i cukru
Wykonanie:
  1. Twaróg utrzeć z mlekiem, miodem i cukrem.
  2. Pomarańcze przekroić na pół i wydrążyć. Miąższ pokroić w kostkę i dodać do masy.
  3. Połówki pomarańczy napełnić kremem twarożkowym.



*przepis pochodzi z książki Gertrud Reiger 365 potraw – szybko, smacznie, zdrowo


Pomarańcze - wszyscy tańczą i ja tańczę

3 komentarze:

  1. Świetny deser na szybko i dla zdrowia ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie, pomysł na bardzo szybką i słodką przekąskę! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuje za mile słowa, ja do tego przepisu na pewno wrócę - może jako deser na przyjęciu dla dzieci.

    OdpowiedzUsuń